A kézműves borászat minden feltétele adott borászatunkban, 10 hektárnyi, kiváló minőségű dűlő leválogatott alapanyagát dolgozzuk fel kíméletes, de korszerű eljárással.

A fajtaválaszték kizárólag vörösborszőlőből áll, világfajtákból és helyi fajtákból, részben pedig új, vagy a borkészítésben új fajtákból: Cabernet Franc és Sauvignon, Merlot, Zweigelt, Kékfrankos, Kadarka, Nero, Hamburgi Muskotály, Turán. A fajták sokszínűsége és a különböző mikroklímák jó alapot teremtenek a házasításra.

Pincénket és feldolgozónkat egy 1832-ben épült présház-pince felújításával alakítottuk ki. A pince korábban Augusz Antal báró birtokában volt Szekszárd központjában mind a mai napig áll az Augusz ház, amelynek többször vendége volt Liszt Ferenc, így a pincének is. Szekszárdi tartózkodása idején nemcsak a báró vendégszeretetét élvezhette, hanem a szekszárdi borral is ekkor kötött – talán épp a mi pincénk falai között – életre szóló barátságot. Liszt Ferenc a leveleiben „NECTAR SEXARDIQUE”-ként emlegette a számára oly kedves szekszárdi vörösbort. Ez a megfogalmazás pontosan fedi az általunk készített borok jellegzetességét: szekszárdi dűlőkben termett kiváló szőlők nektárját kívánjuk palackba zárni.

Szándékunk szerint a magas minőség, egyedi ízvilág jellemzi a „Nectar Sexardique” védjeggyel ellátott borcsaládunk tagjait, így Szekszárdi Bikavérünket is.

Figyelembe véve az erőteljes terméskorlátozást, kibocsátási kapacitásunk 30.000 palack minőségi bor. A választék rosé boroktól a gyümölcsös, könnyű vörösborokon keresztül a kiérlelt, nagytestű de könnyen iható vörösborokig vezet.

www.merfelszpince.hu