Családi pincészetünk mintegy tízhektáros területen gazdálkodik a Szekszárdi borvidéken, nagy figyelmet fordítva a termőhely adottságaira, az autochton fajtákra, tisztelve a tradíciót, ugyanakkor a minőséget szem előtt tartva a modern technológiát is használjuk.

A borok sokszínűségéhez hozzájárul, hogy több dűlőből és többfajta ültetvényről származnak, hiszen a jó borhoz elsődlegesnek tartom a kiváló minőségű szőlő termelését. Szőlőtermesztéssel, borászkodással családunk generációk óta foglalkozik, boraink kereskedelmi forgalomban 2007 óta találhatóak meg.
Szeretnénk megőrizni a kézművességet a szőlőtermesztésben éppúgy, mint a borkészítésben. Boraink a pincészet egyedi ízvilága mellett a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok. Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a kékfrankos és a kadarka, a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, merlot, zweigelt. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, de a házasítások is izgalmas terep, nem csupán a tradicionális bikavérre gondolva. A népszerű rosé mellett hagyományos sillert is készítünk.

Az Iván-völgyi domboldalon áll a nagyszülők által épített pince és a régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó. Borturisztikai szolgáltatóként kialakítottunk egy kemencés teraszt, valamint hangulatos pincei kóstolótermet, ahol előzetes bejelentkezéssel várjuk a borkedvelő csoportokat.

 

www.njp.hu