Családi pincészetként jelenleg 12,5 hektáron dolgozunk a Szekszárdi Borvidéken. Fő fajtánk a kékfrankos, mely bikavéreink alapanyaga is. A kadarka családi kedvenc, piros bogyós gyümölcseivel, vibráló savaival és lágy textúrájával nagyon behízelgő.

Függetlenül az évjárati viszonyoktól, minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítsa a cél. Ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényekben. Mindenhol kézi szüretet végzünk, így már akkor lehetőségünk van a legegészségesebb fürtök kiválogatására.

Fehér és roséborainkat koracél tartályokban erjesztjük a friss gyümölcsös ízek megtartása érdekében, majd rövid idő elteltével palackozzuk. Vörösborainkat nyitott kádakban erjesztjük, közben kézi csömöszölést végzünk, majd a borok rövid héjonáztatás után tölgyfahordókba kerülnek. A borokat 12-től akár 30 hónapig érleljük.

Boraink stílusa sokat fejlődött az elegancia irányába. Kifinomultabbak lettek, feszesek, kevesebb bennük a fahordós ízjegy és inkább a fajtajellegek érvényesülnek.

A jövőben a minőségre szeretnénk fókuszálni. A vörös a fő vonal, és azon belül is a prémium kategória. Ennek érdekében elkezdtük a dűlőszelektált borainkon keresztül bemutatni a borvidék adottságait. Mindent a minőség érdekében teszünk, hogy az mindig jobb és jobb legyen. Emiatt folyamatosan tanuljuk a területeinket, utazunk és rengeteget kóstolunk. A hosszútávú cél, több dűlőszelektált bikavért készíteni a legjobb évjáratokban.

Kiemelt területeink: Iván-völgy, Porkoláb-völgy, Nána, Görögszó

www.sebestyen-szekszard.hu