Bodri Pincészet

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, mely ma már egy igazi borturisztikai komplexum, borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

A birtok építése 1999-ben kezdődött, az akkor ligetes-erdős, elhanyagolt szőlőkkel, romos tanyákkal, kertekkel tagolt területen. A 2001-ben telepített első öt hektár szőlőből az elmúlt években 170 ha-ra nőtt a saját művelésű szőlőbirtok, amely a borászat folyamatos fejlesztésével együtt biztos hátteret jelent kiváló minőségű szekszárdi borok készítéséhez.

A szőlő szeretete és a borkészítés hagyománya generációkat ível át a család történetében. Jelenleg is három generáció munkálkodik azon, hogy a Birtokon minden óramű pontossággal működjön. Hisszük, hogy a szekszárdi bor fő sajátossága a gyümölcsösség, lágyság és cizelláltság, e vonások megjelenítésére törekszünk borainkban.

Vidám és gyümölcsös borainkkal mindenekelőtt örömet szeretnénk szerezni a könnyed borok kedvelőinek, a nehezebb, mélyebb, titokzatosabb tételekkel pedig ki akarjuk fejezni a szekszárdi termőtájban rejlő komplex lehetőségeket.

(További információ a https://bodribor.hu/ weboldalon található)