Garai Pince

Az első önálló palackos borom 1997-ben egy kékfrankos volt, amit még apósom pincéjében készítettem, ilyen formán nem is igazán tekinthetem önálló tételnek. 2001-től saját mecseknádasdi pincémben dolgoztam fel a szekszárdi területekről beszerzett szőlőket.

A különböző borversenyeken elért eredmények inspiráltak arra, hogy a hobbi borászkodásból kilépve saját pincét és szőlőterületet vásároljunk a szekszárdi borvidéken. Erre 2013-ban került sor, amikor családunk megvásárolta a Nyéki-hegyen lévő kis birtokunkat. Saját 2 hektáron termő cabernet sauvignon, kékfrankos és shiraz szőlőink mellett a szekszárdi borvidékről beszerzett cabernet franc, merlot, kadarka, zöldveltelini, chardonnay, olaszrizling szélesítik a kínálatunkat.

Hosszú távon is kis családi pince kívánunk maradni, saját művelésű területünket 5 hektárra bővítve. Évjárattól függően évi 10-15.000 palackot állítunk elő, ezt a mennyiséget 20-25.000 palackra tervezzük növelni. A 2017-18-as évjárattal a csúcsbor kategóriába szeretnénk betörni, nagy cuveé-ket létrehozni, melyeket rangos versenyeken is szeretnénk megmérettetni.

Hordókísérleteink is vannak, jelenleg épp egy barrique hordós chardonnay-val próbálkozunk.
A nyéki-hegyi régi sárközi présház, nemcsak a borok készítésének ad otthont, hanem az új pinceággal, a diófák árnyékában megbújó borterasszal és az ódon falak közé varázsolt pici vendégházzal szeretettel várja kisebb-nagyobb csoportok érkezését. Az évjáratonkénti 12-15 fajta bor, a házias sváb ételek, a családosoknak is kikapcsolódást nyújtó játszótér, a rendezvények alatti kézműveskedés akár egész napos programot kínál a borkedvelő közönségnek.

(További információ a https://www.garaipince.hu/ weboldalon található)