Oldal kiválasztása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család. Napjainkban a 10. és 11. generáció, Eszterbauer János és lánya Eszterbauer Ildikó gondoskodik a tradíció folytonosságáról.

35 ha szőlőterületük a történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, Görögszóban, Bodzási dűlőben, Porkoláb-völgyben, Alsónána dűlőben és a Palánki hegyen helyezkednek el.

A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boraik a Kadarka és a Bikavér. Ezen felül Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot fajtákkal szerepelnek eredményesen a borpiacon illetve a hazai és nemzetközi borversenyeken.

Boraik megtalálhatók a hazai vinotékák, áruházláncok polcain és neves éttermek borlapjain, ezen felül exportálnak az Egyesült Államokba, Angliába, Lengyelországba és Kínába is.

Reprezentatív bor- és vendégházukban a minőségi és kulturált borfogyasztásra vágyó vendégeket várják.

Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt-polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.

www.eszterbauer-bor.hu