Oldal kiválasztása

Házigazda pincészetek

Szegzárdi családi vállalkozásunkat 1994-ben alapítottuk. Területeink nagy része Szekszárd szomszéd falujában, Sióagárdon, a prémium rozé készítésére kiválóan alkalmas Leányvár dűlőben és a legkiválóbb vörösborokat adó Görögszó dűlőben helyezkednek el.
Tovább >>

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család. Napjainkban a 10. és 11. generáció, Eszterbauer János és lánya Eszterbauer Ildikó gondoskodik a tradíció folytonosságáról.
Tovább >>

 

A Mészáros Borház 2012-ben elnyerte az Év Pincészete díjat. Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk, széles a fajtaválasztékunk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudunk megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.
Tovább >>

Szekszárdi borvidék dűlőin gazdálkodó családi pincészet vagyunk. Múltunk nemzedékekre visszatekintő. Az első palackos bor 2002-ben került forgalomba. Hagyományos és modern eljárásokat alkalmazva termeljük, készítjük a borainkat.
Tovább >>

Napjainkban közel 20 hektár szőlőterületen dolgozunk, és boraink elérhetőek az ország számos borkereskedésében. A családi vállalkozásként leányvári területén chardonnay, rizlingszilváni, pinot noir és kékfrankos, az Előhegyen merlot, a Tót-völgyben cabernet franc, a Strázsa-hegyen cabernet sauvignon és kékfrankos szőlőket termelünk.
Tovább >>

Szőlőbirtokunk 54 hektárnyi termőterülettel rendelkezik, melyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgy és Görögszó dűlőkben találhatók, melyek nemcsak gyönyörűek, de a borvidék legértékesebb térségei közé is tartoznak.
Tovább >>

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a miénk is. A Vesztergombik élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal.
Tovább >>